Челси има интерес към нападателя на Реал Мадрид Браим Диас. 24-годишният футболист се завърна на "Бернабеу" след престоя си под наем в Милан и се превърна в полезен играч за "белия балет" през този сезон. Той обаче не е твърд титуляр в схемата на Карло Анчелоти, а след очакваното привличане на Килиан Мбапе и Ендрик през лятото, мястото му в отбора може още повече да изстине. Така че не е изключено той да помисли за смяна на обстановката, пише "Дефенса Сентрал".

В Челси следят отблизо ситуацията около Диас и сериозно обмислят да изпратят оферта за него през лятото. Лондончани определено изпитват трудности в атака и разчитат основно на Коул Палмър за голове, така че подсилване в тази зона ще е основен приоритет за "сините", а испанецът би бил сравнително евтина опция.

Диас, който наскоро избра да представя националния отбор на Мароко на международната сцена, е доста поливалентен играч, който може да действа на няколко позиции в атака. Той се справя успешно както по двете крила, така и зад гърба на нападателя. През този сезон той има 9 гола и 5 асистенции в 34 мача във всички турнири.

Остава да видим дали Челси и Реал Мадрид ще успеят да постигнат договорка за негов трансфер през лятото. Договорът на Диас с "белия балет" е до 2027 година, а пазарната му цена е от порядъка на 35 милиона евро.

Последвайте каналите ни в: