Ислямска държава отправи нова закана, която този път е свързана с предстоящите днес и утре четири мача от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Изданието "Ал Азаим", което е пропагандна медия, използвана често от Ислямска държава, разпространи колаж на човек с автомат и четирите стадиона, на които се играят въпросните двубои - "Емиратс" в Лондон (Арсенал - Байерн), "Парк де пренс" в Париж (ПСЖ - Барселона) и двата в Мадрид - "Метрополитано" (Атлетико М - Борусия Д) и “Сантиаго Бернабеу" (Реал М - Манчестър Сити). Под колажа пише: "Убийте ги всички" (на англ. - Kill them all).

Специално испанските власти обявиха, че срещите в Мадрид са оценени като високорискови. В тази връзка над 3000 служители на реда ще бъдат заети с опазването на реда.

И преди от Ислямска държава са публикували подобни закани за спортни събитие, като най-скорошната беше от 30 март с призив за атака срещу хората, които посетят на “Алианц Арена” дербито от Бундеслигата между Байерн и Борусия (Дортмунд). Покрай самата среща тогава нямаше никакви проблеми.

Последвайте каналите ни в: