Арсенал посреща Байерн (Мюнхен) в първа среща от четвъртфиналите на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа на “Емиратс”.

Двата тима влизат в този дуел от напълно различни позиции относно формата си. Лондончани водят люта битка с Ливърпул и Манчестър Сити за титлата в Англия, като вече дори са лидери, докато баварците записаха нов провал през уикенда и почти сигурно карат последните си дни като шампиони на Германия от над десетилетие насам.

Като цяло обаче през сезона в ШЛ Байерн изглежда малко по-стабилен. Баварците спечелиха групата си без поражение, а после на осминафиналите елиминираха Лацио с общ резултат 3:1, макар да отстъпиха в първия двубой. Футболистите на Микел Артета записаха една загуба в групата си, но също завършиха начело в нея, а после се измъчиха сериозно с Порто, като се нуждаеха от дузпи, за да стигнат дотук.

В исторически план не може и дума да става за сравнение, защото мюнхенци са с шест титли на Европа, докато Арсенал няма нито една.

Съперниците в срещата нямат проблеми с контузии на футболисти, които са основни фигури в двата състава. Това означава, че на “Емиратс” би трябвало да излязат оптималните 11 и на Артета, и на Тухел.

За последно в ШЛ Арсенал и Байерн се срещнаха на осминафиналите през сезон 2016/17. Тогава баварците записаха две гръмки победи с по 5:1.

Победителят от четвъртфинала сега ще се бори за място на финала срещу по-добрия измежду Реал Мадрид и Манчестър Сити.

АРСЕНАЛ - БАЙЕРН (МЮНХЕН)

Вероятни състави:

АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Габирел, Томиясу, Жоржиньо, Райс, Йодегор, Сака, Хавертц, Мартинели

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Дайър, Де Лихт, Дейвис, Лаймер, Горетцка, Сане, Мюлер, Мусиала, Кейн

Последвайте каналите ни в: