Бившите футболист на Манчестър Юнайтед Рой Кийн и Гари Невил не видяха нищо позитивно в представянето на отбора в дербито с Ливърпул (2:2). Двубоят на „Олд Трафорд“ завърши при резултат 2:2, въпреки че мърсисайдци отправиха 28 удара към вратата на съперника, което е рекорд за гостуващ отбор на този стадион в Премиър лийг. След двубоя Ерик тен Хаг заяви, че е горд с представянето на своите играчи, но Кийн и Невил не разбират позитивизма му.

„Очевидно той беше изпил няколко чаши вино след мача. Не знам колко е било силно, но той наистина бе много оптимистичен. Възхищавам му се, защото той е видял нещо, което аз не виждам. Начинът, по който Манчестър Юнайтед играе, е като на отбор от средата на таблицата, малък клуб.

В момента се борят с Астън Вила и Тотнъм за четвъртото и петото място, но изостават доста от тях. Затова и не разбирам защо е толкова позитивен. Може би аз съм стар и сприхав“, заяви Кийн.

Ето какво добави и Гари Невил в същия контекст:

„Стилът на игра на Манчестър Юнайтед е лудост. Някои от нещата, които виждате, не може да се видят и на училищно ниво. Структурата на игра в дефанзивен план преминава от това да са във форма и да играят добре до внезапна празнина в цялата халфова линия. Отделните играчи пресират сами за себе си, без останалите им съотборници да го правят заедно с тях. При тъч има играчи, които са пред топката, но тя се хвърля назад към защитната четворка. В нещата, които се смятат за най-лесните във футбола, Манчестър Юнайтед се справя наистина зле. Толкова е лесно да се играе срещу тях. Ливърпул отправи 15 удара през първото полувреме. Такова представяне не може да бъде тренирано. Просто се разчита на отделни моменти, късмет, вратар, защитници, които блокират. Това видяхме срещу Ливърпул.

Когато сър Джим Ратклиф дойде в клуба, си казахме, че мачовете до края на сезона ще бъдат като прослушване за Тен Хаг и това, от което той ще се нуждае, за да изгради, стил, система и модел на игра. Не виждаме обаче никакъв модел".

Последвайте каналите ни в: