Борусия (Мьонхенгладбах) обърна Волфсбург от 0:1 до 3:1 като гост в последната среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора, които обичайно се борят за място в европейските турнири, през този сезон се озоваха в дъното на класирането с реална опасност от изпадане.

Ридле Баку вкара за 1:0 след ниско центриране на Тиаго Томаш, прекъсвайки сушата от 42 мача без попадение. До края на първото полувреме нямаше кой знае какви положения и пред двете врати, ако изключим изпълнение на фаул от Матиас Сванберг от домакините, принудил вратаря Йонас Омлин да избива над гредата.

Втората част беше коренно различна, а само в рамките на 6 минути гостите обърнаха хода на срещата. Ко Итакура изравни в 52-ата минута, а Нейтън Нгуму оформи обрата, след като беше намерен непокрит от Франк Онора.

В 83-ата минута левият защитник на Волфсбург Йоаким Маеле можеше да изравни, след като опита да вкара със задна ножица, но за негово нещастие това не се превърна в гола на сезона. Две минути преди края на редовното време Роко Райц записа шестото си попадение през кампанията. Томаш Чванчара, който влезе като резерва, проби през двама и върна топката удобно на Райц.

С успеха си днес обаче "зелено-черните" от Мьонхенгладбах събират 31 точки и се придвижиха на 11-о място. Домакините, които откриха резултата в 7-ата минута и всичко тръгна в техен интерес, остават на 14-о място с 28 пункта и само 5 повече от 16-ия Майнц.