Вчерашното римско дерби между Рома и Лацио също не мина без спречквания между футболисти на двата отбора.

Най-любопитното съприкосновение дойде в 66-ата минута на двубоя, когато звездата на “вълците” Пауло Дибала и Матео Гендузи от състава на “орлите” се сграбчиха един друг за тила преди изпълнение на корнер. Наложи се дори главният съдия Марко Гуида да ги разтървава, но не се стигна до показването на жълти картони.

Here’s what happened pic.twitter.com/shBXrLUI5O

— ~ⓙⓞⓢⓗ (@joshgyang) April 6, 2024

Това обаче не беше всичко между аржентинеца и французина. Дибала реши да “натрие носа” на Гендузи, като извади едната своя предпазна кора, на която е изобразен триумфът на Аржентина на Мондиал 2022 след дузпи на финала с Франция. Ла Хоя размаха кората пред лицето на противниковия играч и с жест му показа да мълчи. Във въпросния двубой Дибала се появи в последната минута на продълженията и отбеляза една от дузпите за “гаучосите”, а Гендузи остана на пейката на “петлите” през целия мач.

There was a heated battle between Dybala and Guendouzi during the Derby della Capitale…

Paulo showed the Frenchman his shin guard that has a picture of him lifting the World Cup against France 😳 pic.twitter.com/BhSwASkzd6

— Italian Football TV (@IFTVofficial) April 7, 2024

Подобно на финала в Катар, Дибала триумфира и снощи, тъй като Рома спечели дербито с 1:0 след гол на Джанлука Манчини, който пък след края на сблъсъка провокира феновете на Лацио, развявайки обидно за тях знаме.

Последвайте каналите ни в: