Водачът в схемата Каспер Рууд (Норвегия) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на клей в Ещорил (Португалия) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро.

Рууд отстъпи пред испанеца Педро Мартинес с 4:6, 6:4, 4:6 за три часа и шест минути игра.

Съперник на Мартинес в мача за титлата ще бъде полякът Хуберт Хуркач. Финалът е трети в кариерата на испанеца, а победата над Рууд е първа за Мартинес над играч от топ 10.

26-годишният Педро Мартинес стартира добре и след пробив поведе с 4:2 в първата част, преди да я спечели с 6:4. Съперниците си размениха три пробива в края на втория сет, който приключи в полза на Рууд.

Норвежецът спаси три мачбола в третия сет преди Мартинес да реализира четвъртия. Преди това испанският тенисист имаше възможности при 5:1 и 5:2 в своя полза. Каспер Рууд намали до 4:5, но Мартинес все пак затвори мача на свой сервис.

Вторият поставен Хуберт Хуркач се класира за финала след успех над чилиеца Кристиан Гарин с 6:3, 3:6, 6:3. Двубоят продължи два часа и една минута. Финалът е десети на ниво АТП за поляка и първи на клей в кариерата му.

Един пробив бе достатъчен на Хуркач в първия сет, но във втория изостана с 0:3 и допусна изравняване. Полският тенисист бе категоричен в третата част, поведе с 5:1 и стигна до успеха.

Последвайте каналите ни в: