Мартин Михайлов спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, и то не каква да е, ами кралската категория ITL 500. На кортовете на ТК “Малееви”, Михайлов надви в оспорван мач Андрей Андреев с 4:1 3(1):4 10:3 и прибави 500 точки за националното класиране. А от понеделник влиза в топ 25 на любителската общност и има всички шансове да е сред осемте играчи на Финалния Мастърс през декември.

Поздравления и на двамата за страхотното участие на турнира! Класирането им за финала на Maleeva Winter Night ITL 500 е повече от заслужено, след като записаха по четири победи. Андрей имаше доста изтощителни срещи до финала, а Мартин определено имаше големи шансове да спечели двубоя.

Андреев отстрани претендента Хаджижеков

На полуфинала, Андрей Андреев поднесе голямата изненада, след като отстрани фаворита за спечелването на купата - Марк Хаджижеков “Генерала”. Преди мача везните клюняха към поставеният под #1 в схемата Хаджижеков, който събра доста купи от други любителски турнири. Двубоят им продължи над един час, а Андрей направи обрат в 37-мата минута и успя да изравни сетовете, което разклати играта на Марк. В шампионския тайбрек борбата беше точка за точка, но Андрю затовори мача и продължи към финала при 2:4 4:2 11:9.

Мартин Михайлов надви Иво Боджаков на полуфинала

Във втория полуфинал, Иво Боджаков допусна доста непредизвикани грешки, които му костваха мястото на финала. Още в първите минути Боджаков допусна пробив, а Михайлов задържа преднината до края и затвори сета при 4:0. Във втория сет, Мартин дръпна с 3:0 гейма, но Иво успя да направи пробив и да спечели сервис гейма си до 3:2. В последния гейм, Боджаков поведе с 15:0, но след няколко неточни ретура се стигна до 30:40 за Михайлов, който затвори сета и мача с ас.

Финалът на Maleeva Winter Night ITL 500

Мартин Михайлов спечели жребия и избра да сервира за началото на мача. Още в първия гейм стана ясно, че битката ще е оспорвана, а двамата се бореха за всяка точка. След три пробива в сета, Марто взе сервис гейма си и поведе с 4:1.

Битката обаче стана още по-ожесточена във втория сет, където двамата си размениха по още един пробив. Андрю успя да обърне резултата в третия гейм, който продължи близо 10 мин. и задържа преднината до 3:1. След няколко неточни ретура, Марто стигна до 3:2, след това изравни до 3:3 и започнаха мини тайбрек. Андреев успя първи да стигне до четирите точки и при 1:1 в сетовете победата се реши в шампионския тайбрек. При краен резултат 4:1 4:3(1) 10:3 Михайлов триумфира и взе дебютната си титла в Интерактив Тенис.

От любителската общност напомнят, че регистрацията за следващия тенис турнир от категория ITL 500 вече е отворена, а сред първите претенденти за титлата са Милен Георгиев, Мартин Дамянов и Светослав Бръмчев. Срещите се провеждат вечер на кортовете на домакина ТК “360” във формат два от три къси сета, с тайбрек до 10. Турнирът е отворен за всички нива на игра - от начинаещи до напреднали, а записването продължава до 19 април на сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com

Последвайте каналите ни в: