Американката Даниел Колинс записа осмата си победа в последните 13 дни, след като в мач от първия кръг на турнира по тенис на клей в Чарлстън, щата Южна Каролина надигра испанката Паула Бадоса с 6:1, 6:4.

30-годишната Колинс, която преди броени дни спечели домашния за нея турнир в Маями от сериите УТА 1000, наниза осем аса срещу нито един за Бадоса и направи успешен старт на сезона на червена настилка.

Американката поведе с 4:0 гейма в първия сети и с 3:0 във втория и макар в края на мача Бадоса да показа сериозна съпротива, испанката в нито един момент не бе близо до обрат.

Във втория кръг Колинс ще срещне поставената под номер 2 в схемата и шампионка от миналата година Онс Жабюр от Тунис, която пропусна първия кръг.

Напред в турнира продължава и шампионката за 2016 година Слоун Стивънс. Американката се нуждаеше от само 66 минути за отстрани украинката Магдалена Френх след 6:0, 6:2. Стивънс взе първите шест гейма на сервис на Френх и 11 от първите 12 в мача и изобщо не позволи на Френх да създаде някаква интрига.

В следващия кръг американката ще срещне номер 14 Лейла Фернандес от Канада.

От турнира в Чарлстън отпадна бившата шампионка от Откритото първенство на Австралия София Кенин. В изцяло американски сблъсък Кенин отстъпи на Тейлър Таунсенд с 3:6, 3:6.

За място на осминафиналите Таунсенд ще спори с номер 6 в схемата Екатерина Александрова от Русия.

Последвайте каналите ни в: