Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че в клуба са разочаровани, че не са победили Манчестър Сити в дербито на върха в Премиър лийг през уикенда. Испанецът заложи на солидното представяне на отбора си в защита за представянето на „Етихад“ и призна, че понякога един мениджър трябва да изостави идеологията си и да бъде по-гъвкав.

Ето и всичко по-интересно от днешната пресконференция на Артета преди утрешното домакинство с Лутън:

За състоянието на Сака:

Букайо Сака е добре. Все още не сме тренирали. Само се възстановявахме. Ще видим дали е в най-добрата кондиция и ще започне като титуляр. Подготвяме се по най-добрия начин. Мартинели е на разположение, както бе и още срещу Манчестър Сити. Днес ще тренираме и ще видим състоянието на всеки играч, след което утре ще решим какъв ще е съставът. Имаме нужда от всички играчи.

За другото лице, показано срещу Манчестър Сити:

Понякога искаш да се адаптираш, а понякога се налага да се адаптираш. Трябва да бъде гъвкав и понякога да оставиш егото и идеологията си настрана. Психически бяхме много силни и много умни, прилагайки този начин на игра срещу Сити. Ние обаче се подготвяхме за мач, за да го спечелим. Когато почувстваш, че си имал всичко необходимо, за да спечелиш, но не си го направил, тогава си разочарован.

За битката за титлата и разпределянето на вниманието между Премиър лийг и Шампионската лига:

Наистина съм развълнуван. Имахме подобни разговори и преди няколко месеца, когато трябваше да играем с Ливърпул. Тогава победата беше задължителна, защото в противен случай отпадахме от битката. Това беше преди два месеца. Девет мача все още са твърде много. Трябва да използваме момента, да играем мач за мач и да сме напълно подготвени за утре. Там сме, където искаме да бъдем. Работим всеки ден с ентусиазъм и страст за това. Виждам, че отборът е развълнуван да играе във всеки мач. Пълен съм с енергия. Това е най-красивата част от сезона.

За Лутън:

Лутън затрудни всеки отбор, когото срещна. Трябва да изкажа комплиментите си за Роб Едуардс и неговият тим. Те заслужат по-голямо признание от всеки друг отбор в таз лига. Имам огромно уважение към тях. Ще бъде наистина труден мач. Трябваше да се борим за точките предишния път срещу тях (б.ред. тогава Арсенал стигна до победата с гол в 97-ата минута), така че знаем какво ни очаква.

За възстановяването на Юриен Тимбер:

Той се справя много добре и вече поднови тренировки. Не е далеч. Той постоянно тренира с нас, но последната част от рехабилитацията е трудна и понякога отнема повече време. Надявам се, че ще е скоро. Мисля, че има добри шансове да се завърне преди края на сезона".

Последвайте каналите ни в: