Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни беше много критичен към целия отбор след загубата на Ювентус с 0:1 от Лацио, с която неубедителните изяви на “бианконерите” напоследък продължиха.

“Всички трябва да разберем, че е необходимо да даваме повече за Ювентус. Наясно сме, че не сме направили достатъчно през последните два месеца. Това е негативен момент, от който ни боли всички. Нужно е да имаме предвид целите, които са пред нас. Всеки трябва да си задава въпроси. Момчетата тренират усърдно и са гладни, но резултатите не идват. Всички трябва да се справяме по-добре”, коментира Шчесни след вчерашния двубой.

Ювентус може да се реваншира на Лацио още в сряда, когато двата тима ще играят в полуфинал за Купата на Италия. “Това е единственият трофей, който все още можем да спечелим. Знаем колко важен е той също като класирането за Шампионска лига. Преди два месеца щях да кажа, че това не е достатъчно, за да може този сезон да е добър за Юве. Мечтаехме за Скудетото в продължение на 7 месеца и се справихме добре в първата част от сезона, но след това тази мечта се изпари. Просто загубихме нещо. Това обаче не бива да е оправдание, защото една победа в девет мача не е достойна за този клуб”, продължи стражът.

"Winning one game out of nine, and at the 95th minute against Frosinone, are not results worthy of Juventus."

🎙️| Szczesny pic.twitter.com/etrTgy8jVQ

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) March 30, 2024

Полският национал не се спря дотук и заяви, че който не може да се справи с напрежението, трябва да напусне торинския гранд. “Ние сме Ювентус и ако не вярваш в Скудетото, не бива да играеш за отбора. Всички трябва да се научат да се справят с напрежението, а то е най-доброто нещо, което имаме във футбол. Ако не можеш да понесеш напрежението, тогава трябва да играеш футбол с приятели, а не да носиш фланелката на Ювентус”, допълни той.

Последвайте каналите ни в: