С победно попадение на Кристиан Стуани в добавеното време Жирона успя да пребори Бетис за 3:2 у дома в среща от 30-ия кръг на Ла Лига. 37-годишният нападател се появи като резерва малко преди края и донесе успеха на каталунците в ситуация, в която беше на косъм от засадата. С тази победа сензацията в испанския елит остава на две точки от втория Барселона, а “вердибланкос” са извън топ 6.

Голът на Стуани компенсира две груби грешки на централния защитник на Жирона Давид Лопес, от които паднаха и двете попадения за съперника.

Домакините излязоха напред в 36-ата от дузпа, реализиран от Артьом Довбик и отсъдена след намесата на ВАР. В добавеното време на първата част обаче Лопес сбърка и Вилиан Жозе прехвърли вратаря за 1:1.

Нещата се повториха и след почивката. В 65-ата Довбик беше точен за 2:1, но отново Жозе наказа посредствена намеса на Лопес за 2:2 в 76-ата.

После треньорът на Жирона Мичел смени Давид Лопес със Стуани и това се оказа “удар в десетката”, защото точно ветеранът зарадва феновете на “Монтиливи” за крайното 3:2.

Този сезон нападателят играе по-рядко, но вече има 13 гола.

Последвайте каналите ни в: