Ливърпул би трудно вкъщи Брайтън, обръщайки резултата от 0:1 до 2:1 в мач от Висшата лига.

Това бе първи успех на Юрген Клоп срещу треньора на Брайтън Роберто де Дзерби. Отделно последният успех на Ливърпул над “чайките” на “Анфийлд” бе през 2019 година.

„Червените“ получиха шамар още във втората минута, когато Дани Уелбек откри резултата след отличен удар.

Мощният натиск на Ливърпул донесе изравнителен гол в 27-ата, когато точен беше Луис Диас. Нападателят се възползва от лошо изчистване на Джоел Велтман и с акробатично отиграване прати топката в мрежата.

 

Последва размяна на положения от двата отбора.  

През второто полувреме Мак Алистър и Салах последователно се разминаха с попадения с глава в 53-тата минута. Секунди след това Салах претендираше за дузпа.

В 65-ата минута Собослай намери Мак Алистър, а аржентинецът с гениален пас подаде на Салах, който отблизо с левачката вкара за 2:1.

Ливърпул ликуваха за трети път в 71-вата минута, когато Луис Диас промуши топката през краката на Вербруген за 3:1, но се оказа, че колумбиецът е в засада.

Брайтън аха да изравни след опасен шут с глава на капитана Люис Дънк, но Келъхър спаси. Бившият играч на Ливърпул Адам Лалана стреля опасно три минути преди края. Малко преди последния съдийски сигнал Салах се размина с нов гол.

Ливърпул излезе начело в класирането минути преди началото на дербито между Манчестър Сити и Арсенал.