Серхио Рамос имаше двоен празник в днешния ден. Защитникът отбеляза 38-ия си рожден ден, а за празника отбеляза победния гол за Севиля с 1:0 при гостуването на Хетафе от 30-ия кръг на Ла Лига.

Единственото попадение в мача падна още в 5-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Хетафе, най-съобразителен бе Серхио Рамос, който прати топката във вратата на Давид Сория.

Хетафе имаше добра възможност да изравни резултата в 18-ата минута, но Ниланд спаси удара на Сантиаго.

В 32-ата минута Мейсън Грийнууд получи прецизен пас в наказателното поле на Севиля и стреля, но Орян Ниланд спаси.

Севиля направи страхотен пропуск в 39-ата минута. Серхио Рамос се извиси над всички в наказателното поле на Хетафе и стреля с глава, но Давид Сория спаси. След това най-съобразителен бе Исаак Ромеро, който стреля при добавката, но топката се спря в десния страничен стълб на вратата на домакините.

Серхио Рамос вкара и втори гол в 45-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Ниланд направи много добро спасяване в 73-ата минута, отказвайки Хайме Мата. Седем минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Севиля, Хуанми Латаса стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В 90-ата минута Хайме Мата получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Севиля и вкара, но беше в положение на засада и попадението не беше зачетено.

В третата минута на добавеното време на мача Луис Мия отправи силен удар от дистанция, но Ниланд плонжира и успя да избие.

Футболистите на Хетафе имаха претенции за дузпа в четвъртата минута на добавеното време на мача за игра с ръка на Неманя Гудель, но реферите маркираха засада при подаването към Хайме Мата.

След победата Севиля се изкачи на 14-ото място във временното класиране в Ла Лига с 31 точки, а Хетафе е десети с 38 точки.