Брентфорд надделя над Евертън с 2:1 в мач от 30-ия кръг на Премиър лийг. Доминик Соланке (64’) и автогол на Шеймъс Коулман (90’) донесоха победата на домакините, а Бето (87’) бе точен за гостите.

Двата тима не изнесоха особено атрактивна първа част, когато си размениха по едно по-сериозно положение чрез Антоан Семеньо и Доминик Калвърт-Люин. Все пак домакините излязоха напред в резултата малко след изминаването на час игра, когато Доминик Соланке засече центриране с глава, но с основна заслуга за това попадение бе и Антоан Семеньо, който осъществи добър пробив преди това.

Драмата в двубоя дойде в края на срещата, когато Евертън стигна до изравняване чрез Бето в 87-ата минута. Балонно центриране отляво не бе добре преценено от Нето, той изпусна топката и тя бе вкарана от Бето за 1:1.Домакините все пак стигнаха до трите точки в добавеното време, когато едно неадресирано центриране дори не бе атакувано от играч на “черешките”, но Шеймъс Коулман не се ориентира и си отбеляза автогол. По този начин Борнемут продължава добрата си серия и има едно поражение в последните пет мача. Евертън пък продължава да затъва и за “карамелите” това бе трето поредно поражение.

Последвайте каналите ни в: