Наставникът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди утрешния мач на "сините" срещу Славия. Той е първи от поредицата тежки срещи срещу Лудогорец, ЦСКА - София и Черно море.

"Добре се подготвихме, имахме сериозни тренировки миналата сряда и четвъртък и имаше умора. Преодоляхме я и сме готови за мачовете от шампионата. Всички играчи са на разположение с изключение на наказаните. Няма да повтарям тези с по-сериозните травми. Останалите са на линия - и Охене, и Цунами. Готвим се за Славия.

Хоакин Фернандес? Това е малко сложен за обяснение въпрос, тъй като му се дава достатъчно време да се адаптира към тренировките на отбора. Не сме взели още такова решение да го поставим като основен играч, но е под постоянно наблюдение. Добре се адаптира. Знаете, че се включи в последния момент към подготовката. Доверяваме му се все повече и повече. Ако влезе в игра, сме спокойни, че ще си изпълни задачите.

Билал Бари не е готов да започне като титуляр, но той е все по-добре. Предпочитам да не говорим само за травмираните играчи. Нека си кажем няколко думи за предстоящия мач, тъй като ми е неприятно да говоря постоянно за контузени играчи. Предпочитам да говоря за по-спортни неща.

Славия е добър отбор. Откакто се появи в Славия, Загорчич умее да изцежда играчите, представят се на добро ниво. Предимството на нашия отбор е много огормно пред Славия, защото предимството е публиката. Те не могат да създадат такава атмосфера, каквато нашата публика създава. Ако при тях е въпрос на мотивация от страна на треньора, ние сме по-спокойни, защото нашата публика мотивира играчите. Това предимство е много голямо.

Това, което се вади като статистика през последните мачове, показва, че Славия е неудобен противник за Левски. Анализите са приключили, всичко сме дали на играчите. Проследили сме най-опасните им футболисти, които трябва да бъдат елиминирани, няма да кажа кои са те.

Не обичам да се притеснявам по принцип. Защо да се притеснявам, след като играчите си вършат добре работата. Натрупани са мачове без загуба, радваме се, разчитаме това да продължи. Идва серия от по-сериозни битки, ще се наложи отборът да играе по-сериозно във фаза защита. За нас е интересно колко точки можем да вземем и как ще се проявим въобще като присъствие в тези мачове.

Тежки мачове? Това пак е предразсъдък. Те са очаквани, тъй като противниците са по-силни. Очакванията са нашите мачове да бъдат тежки. Аз не съм съгласен, не искам да философствам, но те са очаквани от публиката. Там ще бъде определено качеството на българския футбол, тъй като става въпрос за противодействие на най-добрите отбори. Ако те са победни за нас, каквито би трябвало да бъдат, ще е прекрасно.

Много зависи от това как ще завърши още първият ни сблъсък със Славия. Това е дерби. Следва съответно мача с Лудогорец. Важно е в какво моментно състояние ще е нашият отбор, чисто психологически. След това мача с ЦСКА. Ще ги изиграем на много прилично ниво.

Темата със съдийството е много сложна. Разчитам на много голяма справедливост от всички органи във федерацията, защото от това зависи бъдещето на българския футбол. Не само бъдещето на Лудогорец, ЦСКА, Левски. Не искам да говоря за корупция и такива нагласи, които играят съвсем различна роля. Вярвам, че съдията ще бъде отговорен за своите действия във всеки един мач, за да няма скандали и противоречия на друго ниво.", каза Костов.

Последвайте каналите ни в: