Преотстъпеният от Челси в Рома нападател Ромелу Лукаку едва ли ще остане на “Олимпико” и през следващия сезон, твърди “Гадзета дело спорт”.

Дори и “джалоросите” да успеят да се класират за Шампионската лига, те нямат намерение да задържат Лукаку за постоянно. Причините са няколко: цената му от 43 млн. евро, 30-годишната му възраст и нетната му заплата от 7,5 млн. евро на сезон, която дори не би била подпомогната от отменения указ за растеж. Освен това Тами Ейбрахам най-после се възстанови от тежката си контузия и ще бъде на разположение на Даниеле Де Роси още преди края на настоящия сезон.

Romelu Lukaku draws further away from Roma as loan spell winds to an end https://t.co/0yoVtTBLUl

— RomaPress (@ASRomaPress) March 28, 2024

Нещо повече, в Рома вече са си харесали потенциални заместници на белгиеца. Единият е Юго Екитике, който е под наем в Айнтрахт (Франкфурт) от Пари Сен Жермен, с които “вълците” са в добри отношения заради сделките за Леандро Паредес, Ренато Санчес и Жоржиньо Вайналдум. Другият е Лоренцо Лука, който играе в Удинезе като преотстъпен от втородивизионния Пиза. Що се отнася до Лукаку, най-вероятната му следваща дестинация е Саудитска Арабия, въпреки че през миналото лято той отказа да заиграе в местното първенство.

От “Кориере дело спорт” са по-обнадеждаващи, като според вестника Лукаку може и да бъде закупен от Рома, но само ако отборът се класира за ШЛ и играчът си намали своята заплата.

Последвайте каналите ни в: