Халфът на Тотнъм Джеймс Мадисън заяви, че уверен в качествата си на терена и, че това ще му помогне да спечели място в състава на селекционера Гарет Саутгейт за финалите на Европейското първенство през лятото, предаде Ройтерс.

27-годишният футболист има 6 мача за националния тим, но в нито един от тях не е играл пълни 90 минути. Въпреки че бе част от тима за Световното първенство в Катар през 2022, той го пропусна заради контузия на коляното. Той не игра и при загубата от Бразилия с 0:1 в контролата на "Уембли", но влезе като резерва в приятелския мач с Белгия (2:2) в 74-ата минута. Мадисън даде асистенция на Джуд Белингам, който в последните секунди на мача донесе изравнителния гол на англичаните.

"Това е голямо състезание, има много качество в отбора. Аз познавам качествата си и знам, че те могат да помогнат на тима", каза той. "Не ми липсва самочувствие и вяра в уменията ми. Срещу Белгия влязох и направих разликата. Показах му (б. а. - на Саутгейт) на какво съм способен и искам да покажа още от това", каза още Джеймс Мадисън. Тимът на Англия е в група с отборите на Словения, Дания и Сърбия на Евро 2024, което започва на 14 юни.  

Последвайте каналите ни в: