Халфът на Алмерия Гонсало Мелеро ще получи доста тежко наказание за коментара си след мача с Реал Мадрид, твърди "Марка". Футболистът бе разследван от Испанската футболна федерация, след като заяви, че тимът му е бил "ограбен" от съдиите в този двубой. Именно заради тези му думи той може да отнесе наказание от 4 мача.

Срещата между Реал Мадрид и Алмерия бе една от най-спорните през сезона до момента. Двубоят бе на 21 януари на "Бернабеу" и тогава гостите поведоха с 2:0, но допуснаха обрат до 2:3, като това се случи и след някои доста дискуионни съдийски решения. Реал получи доста спорна дузпа, след това гол на Винисиус бе зачетен, въпреки че имаше игра с ръка, а в същото време попадение на Алмерия не бе признато заради нарушение в хода на атаката срещу Джуд Белингам.

Точно тези съдийски решения провокираха думите на Мелеро, заради които сега се очаква той да получи изключително сурово наказание. Ако това наистина се случи, ще е голям удар за треньора на Алмерия Пепе Мел, който няма да може да разчита на един от най-важните си играчи в двубоите с Осасуна, Реал Сосиедад, Виляреал и Хетафе. Това още повече ще усложни ситуацията за тима, който и без това се е запътил към Сегунда Дивисион, тъй като се намира на последното място с 13 точки и изостава на цели 14 от спасителната 17-та позиция.

Последвайте каналите ни в: