Старши треньорът на шампиона на страната ни по волейбол за мъже – ВК Нефтохимик, 2010 Мартин Стоев каза своето мнение за официалния сайт на клуба по повод класирането за полуфиналите на Суперволей за сезон 2023/2024.

Воденият от него тим постигна втора поредна победа над Берое – 3:1 в Стара Загора във вторник вечер, и „затвори“ четвъртфиналната серия с 2-0 победи.

„Хубаво е, че отборът започва да свиква да играе под напрежение. Като цяло в четвъртфиналите излязохме от трудни ситуации. В големите мачове, за големите цели, се играе така – под напрежение. Затова и съм доволен от момчетата в тези два мача с Берое. Разбира се, има още неща, които да коригираме“, заяви Стоев, който е най-успешният български треньор в модерната ера на този спорт у нас.

В първия двубой със старозагорци измъкнахме драматична победа с 3:2 от 0:2 гейма.

Той и състезателите му ще чакат до петък, за да разберат името на съперника си на полуфиналите. Пирин победи с 3:0 Левски в Разлог и така вкара серията в трети, решителен двубой в София на 29 март.

На полуфиналите вече ще се играе до три победи от възможни пет мача.

„Другото хубаво нещо е, че ние имаме малко повече от една седмица да се възстановим и да се подготвим, докато не така стоят нещата със съперника ни, който и да е той“, добави Стоев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto