Сакраменто Кингс загуби катастрофално един от най-важните си мачове през сезона. "Кралете" паднаха с 96:132 (28:31, 25:27, 23:38, 20:36) в домакинството си на Далас Маверикс. Българското крило Александър Везенков пропусна и този двубой. Срещата бе толкова важна за Кингс, защото бе срещу пряк конкурент в битката за 6-ото място в Западната конференция, което класира тимът, който го заема директно в плейофите. Преди мача двата тима бяха с равни показатели от по 42 победи и 29 загуби, но сега вече предимството е на страната на Маверикс.

В първите две четвърти срещата вървеше сравнително равностойно, макар още тогава гостите да имаха инициативата и да държаха водачеството в резултата, макар и не с твърде голяма разлика от около 5-6 точки. На полувремето резултатът бе 58:53 в полза на Далас.

В третата и особено в четвъртата четвърт обаче на паркета имаше само един отбор и това бе Маверикс. Гостите правеха каквото си искат и направиха на пух и прах своя съперник, който не можеше да намери никакви съпротивителни сили. В крайна сметка Далас затвори мача при 132:96 и се поздрави със заслужена победа.

Лука Дончич имаше основна роля за успеха на гостите с дабъл-дабъл от 28 точки, 11 борби и 6 асистенции. Кайри Ървинг добави още 24 точки, а с 22 завърши Тим Хардауей.

За Сакраменто нямаше нито един играч, който да мине границата от 20 точки. Най-резултатен бе Ди'Арън Фокс с 18, Кайлър Мъри вкара 17, а Домантас Сабонис се отчете с вече традиционния си дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби.

Последвайте каналите ни в: