Словения записа страхотен успех с 2:0 над един от фаворитите за предстоящото европейско първенство в лицето на Португалия. Срещата се игра на стадион "Стожице" в Любляна, а точни за домакините бяха Адам Черин в 72-рата и Тими Елшник в 80-ата минута. Гостите, в състава на които личаха звезди от световна класа като Кристиано Роналдо, Жоао Феликс Рубен Невеш, Жоао Кансело и др., не успяха да покажат най-доброто, на което са способни и определено разочароваха с представянето си.

След сравнително равностойно първо полувреме, в което никой от двата тима не успя да стигне до гол, през втората част стана по-интересно.

В 72-рата минута домакините организираха чудесна атака, като размениха бързи подавания пред наказателното поле, Бенямин Шешко изведе Адам Черин на добра позиция, а той насочи кълбото в мрежата за 1:0.

В 80-ата минута Словения реши всичко с второ попадение. Тими Елшник получи пред наказателното поле, освободи си пространство и стреля във вратата за 2:0.

Така Словения се реваншира по брилянтен начин на феновете си за равенството с Малта преди дни. В Португалия пък ще имат теми за размисъл с наближаване на Евро 2024, макар това да бе първа загуба за отбора в последните 12 мача.

Последвайте каналите ни в: