Aржентинският футболен национал Анхел Ди Мария е получил заплахи пред семейния си дом в покрайнините на Росарио рано в понеделник сутрин, съобщиха местни медии.

Атаките са на фона на вълната от свързано с наркотици насилие в града. Росарио е родното място и на Лионел Меси.

Съобщението идва и седмица след като Ди Мария, който в момента играе за португалския шампион Бенфика, каза, че би искал да приключи кариерата си в клуба от детството си Росарио Сентрал.

Според местни медии, неизвестни лица са слезли от автомобил и са оставили пакет пред затворения квартал, в който Ди Мария живее. В него пишело, че дори губернаторът на провинцията Максимилиано Пуларо не може да гарантира безопасността на фамилията на световния шампион с Аржентина, ако той се върне в града.

"Кажете на сина си Анхел да не се връща в Росарио, защото ще убием член на семейството! Дори Пуларо няма да ви спаси. Ние не оставяме бележки, а куршуми и мъртви хора след себе си!", гласи зловещата закана, според новинарския портал "Infobae", който се позовава на източници от полицията.

В Росарио интензивно нарастван насилието от страна на наркотрафиканти. 

Капитанът на Аржентина Лионел Меси също беше заплашен със съобщение през миналата година, след като неидентифицирани въоръжени лица нападнаха супермаркет, собственост на семейството на съпругата му Антонела Рокуцо. Аржентинското правителство съобщи преди дни, че ще изпрати законопроект до конгреса, за да позволи на въоръжените сили да се намесват в операции за вътрешна сигурност за борба с трафика на наркотици и престъпността в Росарио.

Въпреки кошмара, Ди Мария ще бъде титуляр в контролата тази нощ срещу Коста Рима. Това обяви селекционерът на Аржентина Лионел Скалони. Мачът ще се играе в Лос Анджелис.

"Ди Мария знае, че има нашата пълна подкрепа от каквото и да се нуждае. Важното нещо е, че той ще играе, а това ще му даде възможност да се успокои малко", коментира Скалони.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !


* Снимка: Profimedia.bg