Taзи вечер ще разберем кои са ще последните държави, осигурили си квоти за Евро 2024 в Германия (14 юни - 14 юли). Шест отбора се борят за три места. Полуфиналите в своеобразния минитурнир на директна елиминация бяха изиграни на 21 март. Финалите са днес: Грузия - Гърция, Украйна - Исландия и Уелс - Полша. 

Поляците с Якуб Пьотровски (Лудогорец) гостуват в Кардиф от 21:45 часа. Домакините не са допускали загуба в последните си седем срещи, а имат и едно единствено поражение в 16 срещи на своя "Кардиф Сити Стейдиъм". На 21 март уелсците отвяха с 4:1 Финландия, докато поляците също демонстрираха класа - 5:1 срещу Естония. Един от головете за "дружина полска" беше дело на халфа на Лудогорец Якуб Пьотровски - негово първо попадение за първия отбор на родината му. 

Победителят от интригуващия финален плейоф от поток "А" в Кардиф тази вечер ще попадна в група "D" на Евро 2024 заедно с Нидерландия, Австрия и Франция.

От 21:45 часа във Вроцлав (Полша) се срещат Украйна и Исландия. Финалът на поток "B" ще определи последната страна, която ще бъде в група "E", където са още Белгия, Словакия и Румъния. 

Тимът на Серхий Ребров не може да домакинства на свой терен, тъй като страната продължава да води вече повече от две години война срещу Русия. Именно това е и една от причините, които допълнително повдигат цената на успеха за отбора в жълто и синьо.

От 19:00 часа в Тбилиси пък се срещат Грузия и Гърция, а победителят от двубоя ще попадне в група "F" при Турция, Португалия и Чехия. 

Южната ни съседка се представи силно в квалификациите, завършвайки на трето място в групата си, но не успя да се справи с конкуренцията на Франция и Нидерландия. Гърция не е участвала на европейско първенство от 2012 година, но с пристигането на Густаво Пойет нещата в тима се подобриха значително. Те надделяха категорично срещу Казахстан (5:0) и стигнаха до финалния плейоф с Грузия. 

Грузинците завършиха четвърти в квалификационната си група след Испания, Шотландия и Норвегия. Момчетата на Вили Саньол са домакин тази вечер и това ще е допълнителен плюс за тях. 

Финалните плейофи за Евро 2024 на 26 март (вторник):

Поток "А": от 21:45 часа Уелс - Полша победителят отива в група "D" с Нидерландия, Австрия и Франция
Поток "В": от 21:45 часа Украйна - Исландия победителят отива в група "Е" с Белгия, Словакия и Румъния
Поток "C": от 19:00 часа Грузия - Гърцияпобедителят отива в група "F" с Турция, Португалия и Чехия

Вижте къде може да гледате мачовете!