Корейският национал Юн-Хо Сон, който бе обвинен в "корупция" и бе държат в затвора в продължение на десет месеца в Китай, където играеше, е пуснат на свобода и се е върнат в Република Корея, обяви корейският министър на външните работи в понеделник, цитиран от АФП.

Сон, който е 31-годишен халф, играеше в китайския отбор Шандун Тайшан. Той беше задържан от месец май в североизточната част на Китай. Властите в страната твърдяха, без повече уточнения, че той е заподозрян, че "е получавал подкупи от частни лица".

South Korean footballer Son Jun-ho has been released after being detained in China in relation to a bribery case. #BBCFootball

— BBC Sport (@BBCSport) March 25, 2024

Наскоро той "е пристигнал в Република Кория след края на задържането си", обяви министърът в комюнике, допълвайки, че правителството му е осигурило "асистент, който е бил в близки отношения със семейството му".

Освобождаването му бе потвърдено и от Южнокорейската футболна федерация, която уточнява, че той се е прибрал в страната в понеделник.

Сон има 20 мача за националния отбор, като той участва в три от четирите срещи на тима на Южна Корея по време на Мондиала в Катар през 2022 година.
БТА

Последвайте каналите ни в: