Защитникът на Испания Дани Карвахал говори преди утрешния приятелски мач с Бразилия. Контролата ще се проведе на “Бернабеу”, а логично на пресконференцията стана дума и за съотборника в Реал Мадрид Винисиус Жуниор и расистките обиди към него по испанските стадиони.

"Бях много изненадан от подобрението в представянето на Вини, към по-добро. Тези от нас, които бяха вътре, не се съмняваха в него, но той получи много критики. И не са много играчите, които са преодолели критиките от това, че играят за Реал Мадрид. Това има голямо значение. Няма да се пестя в този приятелски мач, който ще има максимални изисквания. Ако успея да получа минути срещу Бразилия, ще използвам всичките си оръжия, които знам за Родриго, Винисиус и ко. Няма да им е лесно, ние сме силни в защита”, започна той.

🗣️ "España no es racista, la gente insulta con lo que hace daño"

🤜 Carvajal, en la previa del España-Brasilhttps://t.co/0m3zjeGbKs

— MARCA (@marca) March 25, 2024

Карвахал добави: “Не смятам, че Испания е расистка страна. Аз идвам от беден квартал в Леганес и никога не е имало никакъв проблем. Имам приятели с различен цвят на кожата и никога не е имало проблем. След това има случаи на хора, които влизат на стадионите, за да изпуснат парата, и които вече не бива да влизат на стадионите. Те обиждат с това, което знаят, че боли".

Играчът на Реал Мадрид коментира и скандалите в испанския футбол, свързани с бившия президент на федерацията Луис Рубиалес и други, които са заподозрени в корупция: “Това не е удобна ситуация за играчите, в крайна сметка тя ни вреди. Опитваме се да изолираме всичко, да го направим по най-добрия възможен начин и се надяваме, че по-късно всичко ще бъде по-спокойно".

💬 Carvajal: "Es un escenario idílico para luchar contra el racismo"

❌ El lateral del Real Madrid no cree que España sea un país racista y sobre los insultos que recibe Vinicius explicó que "le ayudaremos al máximo para solucionarlo"

✍️ @martinezferranhttps://t.co/tD2HJ3BL37

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) March 25, 2024

Карвахал се върна и към поражението от Колумбия: “Беше труден мач, а треньорът дори даде минути на дебютанти. Беше тестов мач, но мисля, че можем да бъдем ясни кандидати за да спечелим Европейското първенство. Италия е добър пример за това”.

Опитният десен бек се върна и към борбата с расизма в навчерието на срещата срещу съотборника си Вини Жуниор: “Това е мач, идиличен сценарий за борба с расизма, и не, не мисля, че това е тема, за която трябва да се говори в съблекалнята, а от наша страна ще му помогнем колкото е възможно повече да я реши. Той ще говори за това повече в своето обкръжение”.

Последвайте каналите ни в: