Лудогорец загуби с 2:3 от втородивизионния Стяуа в контрола, която игра пред над 1000 зрители в Разград.

Гостите поведоха след автогол на Клод Гонзалвеш още в първата минута, а португалецът се реваншира в 25-ата минута с изравнително попадение. Паулиньо Мигелес отново изведе Стяуа напред в 33-ата минута., но "орлите" бързо изравниха чрез Руан Секо (38). Тимът от Букурещ в крайна сметка спечели проверката след трети гол , дело на Кипуру от дузпа в 68-ата минута. Малко след нея и разградчани получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Квадво Дуа го пропиля със слабо изпълнение.

Тимът от Букурещ получи подкрепа на 6-7 запалянковци, част от които бяха български запалянковци на ЦСКА - София и те не пропуснаха да скандират на няколко пъти името на любимия си отбор и срещу БФС. Проверката започна кошмарно за "орлите", които изостанаха в резултата още преди да са изтекли и 60 секунди след автогол на Гонзалвеш.

Португалецът можеше да върне паритета в 4-ата минута, когато получи подаване в наказателното поле след много добра атака отляво, но от 12-13 метра шутира над вратата. В 13-ата минута Рик получи отдясно в наказателното поле на противника и стреля силно, но неточно. След двадесет минути игра българският тим извърши принудителна смяна. На мястото на контузения Групер влезе Хайстер.

Натискът на разградчани даде резултат в 25-ата минута, когато Гонзалвеш изравни. Рик поде атака отляво и намери Секо в центъра на терена, който от своя страна бързо подаде на непокрития Фон Витри на дястното крило. Последва центриране на защитника към Гонзалвеш, португалецът изпревари съперник и вкара ефектен гол с глава. В 33-ата минута поредица от грешки на защитниците в зелено позволиха на Стяуа да вкара втори гол. Негов автор стана Мигелес, който реализира майсторски след фалцов изстрел от 7-8 метра в далечния ъгъл. Българският шампион можеше да изравни 120 секунди по-късно, но Спас Делев не улучи вратата след фронтален шут от 15 метра.

Лудогорец бързо отвърна на удара. В 38-ата минута Секо засече с глава центриране отдясно за 2:2.

Второто полувреме се забави с десетина минути, тъй като непосредствено преди неговото начало медицинският екип на "орлите" спринтира през терена, за да окаже помощ на фен. Две минути след подновяване на играта Текпетей отправи топовен шут от фал, но Янку изби в корнер.

Лудогорец продължи да се представя неубедително в отбрана и в 68-ата минута футболист на Стяуа бе съборен в наказателното поле, а Драгомир Драганов прецени, че трябва да отсъди дузпа. Играчите на разградчани оспориха решението на рефера, който остана непоколебим и Кипуру изведе Стяуа напред в резултата за трети път. В 74-ата минута Лудогорец пак можеше да изравни. Видал бе ритнат в наказателното поле и Драганов посочи бялата точка. Дуа обаче изпълни изключително слабо дузпата по земя в средата на вратата и стражът на гостите я изби без проблем с крак. Секунди по-късно най-скъпото попълнение на "орлите" бе заменен.

В 90-ата минута Рай за малко не изравни след удар от фал под стената, но топката "облиза" десния страничен стълб и излезе в аут.

ЛУДОГОРЕЦ - СТЯУА 2:3

0:1 Клод Гонзалвеш 1 авт.
1:1 Клод Гонзалвеш 25
1:2 Паулиньо Мигелес 33
2:2 Руан Секо 38
2:3 Кипуру 68 д.

 

СТЯУА: 22. Янку, 19. Драгичи, 4. Бета, 5. Чечери, 21. Добреску, 11. Попа, 27. Сиера, 36. Манкусо, 9. Мигелес, 10. Чипирлиу, 32. Бойчиук

 
Последвайте каналите ни в: