ЦСКА - София продължава да инвестира в тренировъчната си база в Панчарево.

Следващото подобрение в комплекса ще бъде сградата за хранене и свободно време. Тя ще бъде разположена на мястото на стария ресторант и ще има сходна площ. В последните години на това пространство бе изградена шатра, в която футболистите сядаха да ядат, но бе ясно, че това е временно решение. Тя вече е демонтирана, а дейностите по изграждане на новата сграда не спряха и в събота, когато не базата се проведоха две вечни дербита в юношеските първенства.

Сред иновациите в Панчарево е и новата порта на входа на комплекса, която е с автоматично електронно отваряне и затваряне.

От 2016-а насам ЦСКА - София направи много подобрения на тренировъчната си база, като буквално й вдъхна втори живот, след като дълги години бе стояла извън употреба. Припомняме, че вече от доста време в пощта преди мач в София "червените" се събират в лагерна обстановка в Панчарево и спят там. Бяха изградени три терена, централният от които разполага с осветление, както и съблекалня и бунгала за нуждите на футболистите и треньорите. Имаше вариант осветлението от "Българска армия" също да бъде преместено там, но разчетите показаха, че то е изключително неефективно и разходите за това са големи.

Докато се строи новата сграда за играчите ще има лек дискомфорт, тъй като ще се наложи да се хранят "на крак" в съблекалнята или на масите пред нея. Такава бе ситуацията вчера, когато "червените" тренираха двуразово, след като преди това треньорът Нестор ел Маестро бе дал три дни почивка на своите възпитаници.

"Тема спорт"