Шансът аржентинският футболист Карлос Алкарас да остане в Ювентус под наем за още един сезон ще стане още по-голям, ако отборът на Саутхямптън не успее да спечели промоция във Висшата лига, пише италианският вестник Gazzetta dello Sport.

Алкарас се присъедини към гранда от Торино през януарския трансферен прозорец с договор под наем с опция за закупуване. Той записа четири мача в Серия А и бе титуляр в един. В момента 21-годишният полузащитник се възстановява от контузия, но се очаква да се завърне на терена след паузата за националните отбори.

Ръководството на Ювентус е доволно от представянето на Карлос Алкарас, но смята, че би било прекалено скъпо да го купи за постоянно от Саутхямптън, ако английският клуб настоява за 49.5 милиона евро. Затова италианският тим продължава да планира нова оферта за удължаването на договора на играча под наем до края на сезон 2024/2025. Вероятността това да се случи пък ще се увеличи съществено при условие, че Саутхямптън не успее да се завърне във Висшата лига и остане във втората дивизия - Чемпиъншип.

Тимът на Саутхямптън заема четвърто място във временното класиране в английския футболен шампионат със 73 точки от 36 изиграни двубоя. Лидер е Лийдс с 82 точки след 38 мача, а вторият Лестър също има 82 точки, но от 37 изиграни срещи.

Последвайте каналите ни в: