Отборът на Португалия разгроми тима на Швеция с 5:2 в приятелски мач, като част от подготовката на иберийците за Евро 2024 в Германия. Португалците зарадваха феновете на родна земя на стадион “Дон Алфонсо Енрикеш” в Гимараеш, като головете за финалния успех отбелязаха Рафаел Леао (24'), Матеус Нунеш (33'), Бруно Фернандеш (45'), Брума (57') и Гонсало Рамош (57'), а шведите направиха поражението си една идея по-почетно с попаденията на Виктор Гьокереш (58') и Густаф Нилсон (90').

Освен с разгромната победа на домакините, срещата бе белязана и отсъствието на голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо, който първоначално бе попаднал в разширения списък от 32-ама играчи на националния селекционер Роберто Мартинес, но в крайна сметка се оказа, че няма да играе в контролите за тима.

Шведите опитаха да са достоен съперник на “мореплавателите”, което им се получи в първия четвърт час, но след това шампионите от Евро 2016 поеха изцяло инициативата в свои ръце и в средата на полувремето нанесоха удар. Бернардо Силва получи дълго подаване от центъра на терена, като чукна топката с глава към Рафаел Леао, а той напредна в наказателното поле и надигра в персоналния двубой вратаря Робин Олсен.

По-малко от десет минути по-късно домакините вкараха втори гол. Многоходова комбинация между Бернардо Силва и Рафаел Леао намери Матеус Нунеш на границата на наказателното поле, като играчът на Манчестър Сити реши да завърши атаката самостоятелно и също се справи с Олсен.

В изтичащите секунди на редовното време на първата част “мореплавателите” направиха преднината си класическа. Самедо получи дълго подаване, а той набра скорост и проби в пеналтерията отстрани и пас по земя намери на границата на малкото наказателно поле Бруно Фернандеш, който не сбърка, за да даде солидна преднина на отбора си.

Четвърт час след почивката домакините направиха крачка към разгромна победа. Брума се възползва от грешка в защитата на гостите и спокойно търкулна топката във вратата.

Този път скандинавците успяха да отговорят и три минути по-късно върнаха един гол. Виктор Гьокереш получи подаване по диагонал непосредствено пред вратата и се разписа. При попадението останаха съмнения за засада, въпреки което то бе зачетено.

Това бе без значение, тъй като мигновено португалците си върнаха четириголовото предимство. Шведската отбрана заспа и пропусна подаване, което изведе Самедо по фланга, а бранителят на Уулвърхамптън блесна с втората си асистенция за вечерта, намирайки Гонсало Рамош. Нападателят на Пари Сен Жермен се отблагодари по възможно най-добрия начин за прецизното подаване и отново наказа Олсен.

Шведите успяха да стигнат и до второ попадение. Деян Кулушевски плъзна топката към Нилсон, който засече в наказателното поле и направи поражението на отбора си по-малко разгромно.

След това се игра добавено време само две минути и “мореплавателите” се поздравиха със заслужена победа.

Последвайте каналите ни в: