Първенецът на Италия А.Караро Имоко (Конеляно) се класира за Суперфинала в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига за жени. Момичетата на Даниеле Сантарели се наложиха като гости на световния клубен шампион и миналогодишен финалист в турнира - турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), с 3:1 (25:17, 25:15, 24:26, 25:16) в мач-реванш от полуфиналите, игран снощи в пълната зала "Бурхан Фелек" в турския мегаполис.

Така след две победи с 3:2 и 3:1 гейм Конеляно ще играе за 5-и път и първи след 2022-а година на в големия финал на най-престижния евротурнир. Италианският тим има една титла от ШЛ във витрината си (2021) и три загубени финала (2017, 2019 и 2022).

На Суперфинала на 5 май Конеляно ще спори с трофея с другия италиански отбор - Алианц Веро Волей (Милано), който на полуфиналите елиминира друг от турските грандове - Фенербахче Опет (Истанбул), след т.нар. "златен" гейм.

По предварителна информация Суперфиналите в Шампионската лига при мъжете и жените трябваше да бъдат в Истанбул, но след като във финалите ще играят със сигурност три италиански и един полски отбор, те могат да бъдат преместени. Очаква се официално потвърждение от Европейската конфедерация CEV в следващите дни.

Пореден страхотен мач за Конеляно изигра шведката Изабел Хаак, която заби 29 точки (3 блока, 1 ас и 57% ефективност в атака - +24) за победата. Американките Катрин Плъмър и Келси Робинсън-Кук реализираха още 12 и 11 точки за успеха.

Сръбската звезда Тияна Бошкович пък завърши с 26 точки (2 блока и 51% ефективност в атака - +7) за Еджзаджъбашъ. Ханде Баладън се отчете с 12 точки, но и това не беше достатъчно за победа.

Снимки: CEV.EU

Последвайте каналите ни в: