Волейболистите на Монтана приемат ЦСКА в мач №1 от 1/4-финалните плейофи на Efbet Супер Волей. Срещата е утре (22 март) от 19,30 часа в зала „Младост“. Играе се до 2 победи от 3 мача. Вторият двубой е на 25 март (понеделник) в София. А при достигане до трети мач, то той ще е отново в Монтана на 28 март (четвъртък).

Един срещу друг застават 4-ият и 5-ият в крайното класиране на редовния сезон. Това ще бъде и един най-интересните и непредвидими сблъсъци в 1/4-финалната фаза. Тимът на Монтана загуби два пъти от ЦСКА в редовния сезон, като сега излиза да се бори, не само за реванш, но и за спечелване на плейофната серия.

Старши треньорът на тима Даниел Пеев заяви за BGvolleyball.com, че домакинското им предимство, извоювано с 4-ото място, не е фактор, тъй като ЦСКА е единственият тим от шампионата, който се чувства комфортно в залата в Монтана.

"Вече няма място за оплакване, дори да имаме някакви проблеми. Но като цяло всички са добре. От гледна точка на здравословно състояние леки болежки, но това е нормално. Ща имат цяло лято да почиват после. Плейофите са финалната фаза от първенството и би трябвало всеки да покаже какво и как е тренирал през годината. От там нататък какви ще бъдат резултатите е друг въпрос."

"Първенството е много оспорвано. Получи се доста интересен триъгълник ЦСКА, Монтана и Берое. Ние губим два пъти от ЦСКА, "червените" губят два пъти срещу Берое, а ние печелим два пъти с Берое. Подобни обстоятелства имаше и между нас, Берое и Пирин. ЦСКА е от малкото отбори, който се чувства комфортно в нашата зала. Имат голяма фенска маса в Монтана. Подкрепата им тук е по-добра дори от тази в София. Друг такъв отбор няма и от тази гледна точка им е удобно да играят с нас. Има и нещо друго, което е в тяха полза. От българските играчи в "червения" клуб, само един или двама са тези, които не са играли през годините в Монтана. Обстановката им е позната и това е голям плюс за тях, чувстват се добре тук. Въпросът дали ще успеем да преодолеем този съперник опира до това, дали състезателите ще играят добре в тези двубои и дали имат правилната нагласа в главите си. Това ще бъде определящо. Ако са правилно настроени, могат да станат хубави мачове."

"Естествено излизаме да се борим за победа. Това ще направи и съперника. Дали сме четвърти и имаме домакинско предимство - точно срещу ЦСКА това не е фактор. Срещу друг съперник, да, но срещу ЦСКА нямаме домакинско предимство. Така че остава да играем и да направим всичко възможно за успех", завърши Пеев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto