Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес призна, че клубното ръководство вече работи по привличането на Чаби Алонсо, но неговото назначение няма да бъде лесно, защото Ливърпул и Реал Мадрид също се интересуват от испанеца, а Байер (Леверкузен) прави всичко възможно да го убеди да остане на „БайАрена“. Всъщност с днешна дата кралският клуб едва ли работи в тази посока, тъй като Карло Анчелоти вече подписа нов договор, но конкуренцията между баварци и мърсисайдци ще бъде сериозна.

„Алонсо доказа, че може да бъде треньор в големи отбори. Ще бъде много трудно, защото клубове като Ливърпул, Реал Мадрид, Байер (Леверкузен), който иска да го задържи, и Байерн работят в името на това да го убедят.

В момента почти няма треньори, които да са свободни, да нямат работа или да са в отпуск.

Трябва да изясним едно нещо: в Байерн, поне що се отнася до ръководството, което имаме сега, няма никакво негодувание към Юлиан Нагелсман. Факт е, че Оливер Кан и Хасан Салихамиджич са отговорни за уволнението му. И двамата вече не са в клуба. Негово завръщане може би е възможност, особено ако той продължава да бъде само национален селекционер след Европейското“, заяви Хьонес пред ransport.

Последвайте каналите ни в: