Нежеланието на Бен Уайт да играе за Англия се дължи на напрежение между бранителя на Арсенал и асистента на Гарет Саутгейт – Стив Холанд. Футболистът напусна лагера на „трите лъва“ още по време на Мондиал 2022, като тогава официалното обяснение бе, че той се е завърнал в Англия по „лични причини“. Някои медии обаче разкриха, че поводът е конфликт между него и Холанд. Сега „Дейли Телеграф“ осветлява и конкретният разговор, причинил този разрив. Според изданието става дума за забележка, свързана с това, че Уайт няма особен интерес към футбола. Тя е дошла, след като Холанд е задал въпроси на Кайл Уокър и Уайт относно начина на игра съответно на Манчестър Сити и Арсенал в последните сезони. Футболистът на Сити е отговорил, докато този на лондончани е признал, че не знае отговора. Бранителят на „топчиите“ се е ядосал, не на конкретната забележка, а на това, че тя е била направена пред целия отбор и щаба.

Уайт сам е признавал, че никога не се бил фен на футбола и дори сега рядко гледа мачове на други отбори.

„Когато бях малък, не съм гледал футбол. Не гледам и сега. Просто обичах да играя играта, но никога не съм гледал много, така че не знам много за по-старите поколения. Гледам мои мачове по аналитични причини. Може би гледам понякога и Англия, но не бих седнал просто да гледам футболен двубой“, заявява Уайт в интервю през 20121 година.

Преди няколко дни Гарет Саутгейт заяви, че Бен Уайт сам е поискал да не бъде викан за предстоящите мачове на националния отбор. Най-вероятно това ще означава, че няма да бъде част от отбора и по време на Европейското.

Последвайте каналите ни в: