Волейболистите на Дея спорт ( Бургас) приемат Черно море (Варна) в първи мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи в ефбет Супер Волей.

Двубоят е на 22 март (петък) от 19:00 часа в бургаската зала „Младост“.

Реваншът е на 25 март във Варна.

Играе се до две победи от три мача. При евентуален трети сблъсък, то решителната среща е отново в Бургас на 28 март.

Опитният диагонал на Дея и бивш национал Николай Учиков, който се възстановяваше от контузия, отново е на линия за своя тим за плейофите. Той коментира за BGvolleyball.com състоянието на отбора и настройката преди първите сблъсъци с Черно море от четвъртфиналните плейофи.

"Мисля, че съм вече съм в добро здравословно състояние и съм на линия за плейофите. Излизаме срещу Черно море с идеята, че изобщо няма да е лесно. Цяла година много трудно играем срещу тях. Те показват приличен волейбол и в момента, в който не се представим добре, губим, както се получи в последната ни среща. "

Относно контузиите в състава, диагоналът каза:

"Като цяло се опитваме да се справим с хората,  които имаме в момента. Получават се негативни ситуации, това е спорта, случват контузии. Но сега предстоят плейофи и се надявам, нещата да се получат. Даже да има липсващи хора, тези, които влизат отвън да ги заместят по-най добрия начин."

За плейофите Учиков коментира, че това е решаваща фаза и нямаш право на грешки:

"Надявам се при нас нещата се да се получат. Плейофите са като старт на нов шампионат. Няма такова голямо значение какво си правил през сезона, важното са срещите в тази решителна фаза и как играеш в нея. Всички искат да побеждават и се борят за това. Очаквам да са интересни мачове. Изключително важно е какво се случва, защото вече всички зависи от тези двубои. Ако през годината можеш да допуснеш загуба,  тук не, защото срещите са решаващи."

За настройката:

"Настойката - моята и на съотборниците ми  е да излезем максимално мобилизирани срещу добър отбор. Надявам са да се получат нещата, да покажем красив волейбол и да зарадваме привържениците ни. Този, който покаже по-добър волейбол и повече аргументи на игрището, той ще победи. Надявам се това да сме ние.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto