Устремилият се към класиране в швейцарския елит Сион, е отправил нова оферта към десния бек на ЦСКА - София Иван Турицов.

Тя вече не минава през офисите на "червените", а е директно отправена към мениджърите на футболиста, който става свободен агент след три месеца. Както е известно, Сион искаше национала и през зимата, като дори се смяташе, че той ще премине в швейцарския клуб срещу сума от около 200 000 евро. Зарадинапредналите преговори ЦСКА - София дори влезе в сложна схема ма макупуването на Мартин Стойчев. В крайна сметка обаче трансферът на Турицов пропадна и той остана при "червените", като в момента лекува контузия.

Така за Сион замина само друг българин - Георги Русев, който бе привлечен от ЦСКА 1948 Към днешна дата въпросният отбор е лидер във второто швейцарско ниво с 56 точки и 2 повече от втория Тюн. Първият се класира директно, а сребърният медалист играе бараж.

Предполага се, че Иван Турицов ще изчака да види дали Сион ще се завърне в Суперлигата, преди да реши дали да приеме тяхната оферта. Към момента към него има сериозен интерес от други чуждестранни клубове. В кариерата си той има 169 мача за ЦСКА - София, в които е вкарал 7 гола и е направил 10 асистенции.

"Мач Телеграф"