Все още финалът на сезона не е близо, но клубовете започват работа по летните си селекции.

Това пряват и на "Герена", но обсъжданията не са само за входящите, но и за изходящите трансфери. Отбори от Европа са започнали да следят изявите на Джавад ел Джемили. испанецът с марокански корени остана в сянката на Роналдо и Уелтон през есента, но след тяхната продажба, започна да се налага в състава и да показва истинските си качества. Сега тимове от Европа и Азия душат около 21-годишния играч.

Ел Джемили се разписа на три пъти в петте срещи през пролетта - вкара два на Етър (3:0) и един срещу Арда (4:0), показвайки отлична форма. Той е и водещият голмайстор на "сините" в първенството с общо 8 попадения. Рикардиньо също има толкова на сметката си, но 6 са в шампионата и 2 за Купата на България.

21-годишният футболист има договор с Левски до края на 2025 година и на "Герена" могат да вземат добра цена за правата му. Голямо предимство е и възрастта му, както и това, че може еднакво добре да си служи и с двата крака. В момента той е използван от Николай Костов на върха на атаката, подпомагайки Рикардиньо. Ел Джемили е с по-свободни функции и е свръската с халфовата линия.

Именно бразилецът, както и Хосе Кордоба, пък са другите играчи, които също могат да напуснат "сините" през лятото. До края на сезона скаути ще наблюдават изявите им, с екипа на столичани.

Ел Джемили пристигна на "Герена" през миналата зима от кипърския Акритас, като тогава клубът плати за него трансферна сума. Началото му при "сините" не бе лесно, но той постепенно разкри потенциала си и сега е основна част от тима на Николай Костов, показвайки въображение и голов нюх.

"Тема спорт"