Хиляди фенове се стекоха днес в клубната база на Фиорентина, за да отдат почит към изпълнителния директор Джо Бароне, който почина вчера вследствие на сърдечен арест, съобщават италианските медии.

От клуба отвориха вратите на ултрамодерната си база “Виола Парк”, за да посрещнат всички желаещи да участват в поклонението на досегашния клубен ръководител. Посетителите могат да се сбогуват с тялото на Бароне до 21 часа българско време в деня, в който той щеше да навърши 58 години. Редица футболни личности също показаха уважението си към директора, включително и наставникът на Рома - Даниеле Де Роси.

Ciao Joe 💜 pic.twitter.com/Wl6AfPoNip

— ACF Fiorentina (@acffiorentina) March 20, 2024

Междувременно, защитникът на тима Никола Миленкович сподели трогателна публикация в Инстаграм с обръщение към Бароне. “Директоре, всъщност те моля поне веднъж да се обърна към теб като Джо. Това е шокиращ момент, бих казал съкрушителен за всички нас. Скъпи Джо, благодаря ти за твоята отдаденост и постоянните усилия за клуба, както и за това, което направи за мен и моето семейство. Ти беше пример за най-голям професионалист и човек. Твоите думи, усмивка и безкрайна добри завинаге ще останат изваяни в нашите сърца. Никога няма да забравим твоите сила и решителност, винаги готов да ни подкрепи и окуражи, особено по време на най-трудните моменти. Ти ни водеше с мъдрост и страст, карайки ни да се чувстваме като важна част от твоя живот. Посвещаваше ни всяка частица от твоите внимание и чувства. Винаги с нас на първа линия като истински извор на вдъхновение и мотивация. Скъпи Джо, прегръщам те силно където и да си. Единственото нещо, което може да смекчи тази огромна болка, е знанието, че си близо до Давиде (Астори - б.р.), нашият голям и изключителен капитан. С него можеш да продължиш да преживяваш твоята страст към футбола. С цялата ти сила ние ще продължим да носим твоите идеи и невероятна любов към “Ла Виола”. Огромна прегръдка за твоето семейство. Целувка и вечен поздрав. С безкрайни благодарност и обич, Никола”, написа сръбският национал към тяхна обща снимка.

View this post on Instagram

A post shared by Nikola Milenkovic (@milenkovicn_4)

Последвайте каналите ни в: