Съдът в Барселона изненадващо реши да освободи под гаранция от един милион евро Дани Алвеш, информира испанската преса. Бившият бразилски национал бе осъден на четири години и половина затвор за изнасилване, но сега ще може да напусне затвора до излизане на окончателната присъда. Това решение на магистратите идва малко изненадващо, тъй като многократно досега той получаваше отказ на своите молби.

Дани Алвеш бе арестуван в началото на 2023 година по обвинения в изнасилване на млада жена в местен клуб в края на 2022 година. Той прекара повече от година в затвора, а през февруари 2024 бе осъден на първа инстанция на четири години и половина и глоба в размер на 150 хиляди евро.

Веднага след прочитането на присъдата неговият адвокат Инес Гуардиола внесе поредната си молба за освобождаването му от затвора. Той ще трябва да предаде паспорта си и няма да има право да напуска Испания. Местните власти ще искат да избегнат повторение на казуса с Робиньо, който също има присъда за изнасилване в Италия, но е в Бразилия и няма намерение да изтърпи наказанието си.

Последвайте каналите ни в: