Кайри Ървинг вкара 28 точки, а Лука Дончич направи трипъл-дабъл от 18 точки, 10 борби и 16 асистенции при победата на Далас Маверикс над Сан Антонио Спърс със 113:107.

По-голяма част от тексаското дерби премина с аванс за гостите от Далас, но в последната четвърт двата тима на няколко пъти размениха водачеството.

LUKA FULL COURT LOB 🤯

WOW. pic.twitter.com/Qg4rKTFPno

— Bleacher Report (@BleacherReport) March 20, 2024

Все пак по-големият опит на Маверикс натежа в решителните минути и те успяха да се поздравят с втора поредна победа.

За Сан Антонио Тре Джоунс бе най-резултатен с 22 точки, но звездата на домакините Виктор Уембаняма завърши със скромните за възможностите си 12 точки.

Хюстън Рокетс запази надеждите си за попадане в плей-ин турнира, след като постигна шеста поредна победа. Това се случи при визитата на Вашингтон Уизардс, която "ракетите" спечлеиха със 137:114.

This finish from Jalen Green. 🔥🔥

pic.twitter.com/Ff0nvyYjkE

— Hoop Central (@TheHoopCentral) March 20, 2024

Над всички за Хюстън бе Джейлън Грийн, който вкара 42 точки, включително и седем тройки. "Дабъл-дабъл" от 18 точки и 14 борби записа Джабари Смит, а новобранецът Амен Томпсън се отличи с 25 точки.

За Вашингтон, който е последен в класирането в цялата лига, осем от деветимата играчи, появили се на терена, записаха двуцифрен актив, но нито един от тях не вкара повече от 16 точки.

Последвайте каналите ни в: