Наставникът на Академик (Свищов) Георги Онов прие поканата на "Часът на Трета лига" за включване в поредното издание на предаването. Специалистът коментира представянето на своя тим, както и различни теми свързани с развитието на клуба и футбола.

"Студентите" изиграха 1 шампионатен мач и 1 за Купата на АФЛ за изминалите три седмици, което наруши тяхната подготовка. Както знаем Групата е с нечетен брой отбори, а от тази зима и Дунав (Лом) прекрати участието си в нея, което създава проблеми за останалите отбори. Онов сподели как неговите момчета поддържат форма и отправи апел към ръководните органи, с който ги призова за по-голям професионализъм. Според него третото ниво на българския футбол по-скоро се отдалечава от Втора лига вместо да се опитва да вдигне нивото и да се доближи до професионалистите.

Отборът на Академик е един от най-младите в групата, като Георги Онов сподели, че опитва да налага млади момчета, които да играят за първия отбор. Наскоро към школата на тима се присъедини и Красимир Корсачки, който преди време работеше в тази на Арсенал. Онов се обърна и към младите футболисти, като наблегна че този час и половина дневно, в който те тренират далеч не е достатъчен. Според него има още много работа извън тренировката и младите футболисти трябва да са отдадени изцяло, защото футболът, както дава, така в последствие и взима.

Запитан за остатъка от сезона и целите за следващата кампания, специалистът отговори, че с тази разлика на върха тимът на Локо (Горна Оряховица) е недостижим на върха, но през следващия сезон "студентите" имат сили да се опитат да достигнат до професионалния футбол

Последвайте каналите ни в: