Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос даде пресконференция пред германските медии. 34-годишният полузащитник се завърна в националния отбор, след като  за последно игра за Бундестима през 2021 г. на Евро 2020.

“Невъзможно е да се справите сами, не се имам за спасител. Поради моята позиция и стил на игра е ясно, че поемам определена отговорност и установявам контрол. Опитвам се да правя това, което винаги съм правил, и да помагам на отбора. Вече съм играл с повечето от момчетата и ги познавам лично. Отделих много време и обмислих ситуацията дали да се върна. Положителните неща натежаха над негативните отрицателните.

Kroos on his role and being seen as a 'saviour': "It's impossible to do it alone. Due to my position and style of play, it is clear that I take on a certain amount of responsibility and establish control. I'm trying to do what I've always done and help the team. I've already… pic.twitter.com/3IC2R6z1w8

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 19, 2024

Знам, че се връщам от дълъг сезон в Реал Мадрид. Но ако имах усещането, че физически не мога да се справя, тогава нямаше да се върна. Във физическо отношение не чувствам никакви проблеми и съм уверен в това”, започна Кроос.

“Не съм мислил дали ще се откажа отново след Европейското. Много неща не са ясни за това какво ще се случи след Еврото. Все още дори нямам договор с Реал Мадрид за следващия сезон. Първо ще трябва да изясня това”, добави той.

Kroos on whether he'll leave the national team again after the Euros: "I didn't think about that. Many things are not clear about what will happen after the Euros. I don't even have a club contract for next season yet. I would have to clarify that first." pic.twitter.com/o4DW8ocl0o

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 19, 2024

Кроос се изказа ласкаво за младите германски таланти Джамал Мусиала и Флориан Виртц: “Не гледам много Бундеслигата, гледам повече Шампионската лига. Там гледах Джамал. Дори да не го бях виждал никога преди това, сутрешната тренировка щеше да ми е достатъчна. Въпросът е те двамата да имат свободата да могат да играят своя футбол. В това виждам и моята работа. Тези изключителни играчи трябва да внасят забавление в играта. Трябва да ги поставяме на позиции на терена, в които да ни носят радост. Това също е задача за мен”.

Последвайте каналите ни в: