Спортният директор на Барселона Деко е спрял търсенето на нов треньор, съобщава каталунското издание „Спорт“. Причината за това е получен сигнал, че Шави може да промени мнението си и да остане след края на сезона.

Както е известно, 44-годишният специалист в края на януари обяви, че през лятото ще напусне „блаугранас“. След това Деко започна сондажи за евентуален наследник на клубната легенда и списъкът с възможните имена беше съкратен до 3-4.

Сега става ясно, че съществува голяма вероятност Шави да размисли и да остане на поста си. За да се случи това, трябва да бъдат изпълнени три условия. Първото – Барселона да продължи със силното си представяне в Примера дивисион, да спечели Ел Класико на 21 април и да атакува трофея в Шампионската лига. Това зависи от футболистите. В момента каталунците изостават на осем точки зад „белия балет“ в шампионата, а на четвъртфиналите на ШЛ ще играят с ПСЖ.

Другите изисквания са свързани с управата. Второто условие е Шави да бъде помолен официално от ръководството на клуба да промени мнението си, тъй като самият той няма да отиде при шефовете, за да каже, че е размислил и ще остане. Трето – треньорът иска яснота и гаранции относно лятната селекция. Преди година бившият халф проведе разговори с четирима футболисти за техен трансфер в Барселона, а управата заяви, че сделките са осъществими. В крайна сметка, нито един от набелязаните от Шави играчи не заигра в отбора. Сред тяха б