Селекционерът на Италия Лучано Спалети отново се изказа критично срещу навика на неговите футболисти да прекарват много време, играейки на PlayStation. В края на вчерашната си пресконференция той сам пое инициативата да говори по този въпрос.

“Това ли е? Не се ли интересувате от темата за PlayStation-a? Бяха направени дори телевизионни предавания за това, включително с бивши футболисти. Смятате ли за редно професионалисти, които носят фланелката на Италия, да не спят в нощта преди мач, за да играят видеоигри, и след това да не дават най-доброто от себе си на терена? Можеш да оцениш нивото на играч не само от двата часа, които прекарва на терена, но също така и през останалите 22 часа от деня. Не ме интересува какво правят играчите, стига в определен час да си лягат да спят. Няколко играчи останаха будни в нощта преди мача ни с Украйна и това не е добре от моята гледна точка.

По време на Европейското първенство ще направим стая за игри, която да може да бъде използвана от всички, защото е важно да си запълваме времето и да останем задружни. Въпреки това в 00:30 часа всички трябва да са обратно в стаите си, за да си лягат. Не ми харесва, когато нещата водят до пристрастяване. Това не бива да се отразява на професията ти. Всеки, който иска да си губи времето, не бива да идва в националния отбор. Не е като да имат договор с нас”, коментира Спалети.

Последвайте каналите ни в: