Най-добрият треньор на България за 2023 година Илиан Илиев говори пред медиите след края на церемонията “Футболист на годината”. Националният селекционер и наставник на Черно море коментира и предстоящите приятелски мачове на “лъвовете”.

“Огромна чест е тази награда. В Черно море ми дадоха възможност спокойно да работя и не смея да мисля за момента, в който ще трябва да се разделим евентуално. Във футбола всичко се случва. Благодарен съм и на ръководството, и на хората, тъй като не са много местата, където може да се получи такава възможност да си треньор и селекционер. Има три месеца до края на сезона, да не бързаме да прескачаме етапи.

Ние вече бяхме заедно с Георги Иванов в два мача и доста неща си изговорихме. Надяваме се да получим подкрепата и да има промени, които да помогнат на футбола да се развива. Колкото и да е неприятно, видяхте, че в повечето номинации спечелиха чужденци. Това трябва да го променяме постепенно. Най-важна е инфраструктурата, много е важно и треньорите да са добре обучени.

Естествено, че върху мен пада като тежест класиране на отбора на голям форум. Имаме тези контроли след това Лига на нациите, където трябва да качим едно ниво нагоре. Реалистична е целта. Много сме свалили самочувствието. Нямаме топ футболисти, но добри и трябва да има дадеш самочувствие.

27

"Със сигурност на нас ще ни е трудно да станем шампиони, като знаете цялата организация на българския футбол, а и другите имат по-голяма широчина в състава. Нищо не се знае. За националния отбор - надявам се в оставащата годна да изградим боеспособен отбор, да излизат играчите в чужбина. И двете цели са трудно постижими, но реални”, каза Илиев за шансовете на Черно море да стане шампион и България да играе на голям форум.

„Знаем и гледаме отбора на Танзания, участват в Купата на Африка. Бил съм там около година и знам, ако ги подценим, колко може да страдаме. В последните години не може да си позволим да подценим никого. Това го показват нашите резултати“, заяви пред журналистите селекционерът.

Последвайте каналите ни в: