Селекционерът на Франция Дидие Дешан потвърди, че Антоан Гризман, който е в серия от 83 последователни двубоя с екипа на “петлите”, е под въпрос за предстоящата контрола на тима срещу Германия в петък и акцентира върху физическото състояние на футболистите, което трябва да бъде много добре менажирано.

“Ще преценяваме нещата днес и утре, някои играчи имат известни проблеми, след което ще вземем решение. Антоан Гризман има проблем в глезена. Той игра 45 минути вчера, така че ще видим. Осман Дембеле също има проблем, който не е физически. Адриен Рабио и Конате трябва да са на линия. Майк Менян също имаше проблем в края на последния мач на Милан. Той е нашият номер едно, но имаме и Брис Самба, който е втори вратар, а също и Алфонс Ареола, който е трети и виждате какъв сезон прави в Уест Хам. Важното е, че всеки един от тях знае мястото си и го е приел.

Трябва много внимателно да преценим физическото състояние на всички играчи, за да можем да поддържаме свеж състава. Всеки футболист идва с различно ниво на умора. Това важи и за Килиан Мбапе, който вчера игра цял мач. Умората се натрупва във всички, мачовете са на всеки три дни и следват един след друг, така че това важи дори и за Килиан. Ние също ще трябва да изиграем два мача за три дни, така че ще искаме да използваме максимално много играчи с различен профил и възможности. Имаме голямо разнообразие в атака, където разполагаме с Килиан Мбапе, Маркюс Тюрам и Рандал Коло Муани, което е добре. Дали може да играем с двама в атака? Дори се налага да го правим, това е възможност, но ако искате да знаете кой ще стартира в първия мач на Евро 2024, ще ви оставя да дискутирате въпроса,” обясни ситуацията Дидие Дешан.

Последвайте каналите ни в: