Единственият българин в тенис елита Григор Димитров има да защитава 45 точки за световната ранглиста в тазгодишното издание на “Мастърс”-а в Маями.

През 2023-та топ ракетата ни беше 27-ми в света и пропусна по право първия кръг, а във втория елиминира Ян-Ленард Щруф с 4:6, 7:6(5), 6:4. В третия кръг Димитров загуби от Яник Синер с 3:6, 4:6 и затова има да защитава въпросните 45 точки.

В тазгодишното издание на надпреварата Григор ще бъде поставен под номер 11, което означава, че потенциално няма да срещне нито един от водачите на четвъртини преди четвъртфиналите. Точно това се случи в Индиън Уелс, когато 13-тият Гришо игра с номер 4 Даниил Медведев на осминафиналите.

В исторически план Маями не е от силните дестинации за Димитров в сравнение с постиженията му в другите турнири от категория “Мастърс”.

Само два пъти той е достигал до осминафиналите: през 2016-а елиминира Федерико Делбонис и Анди Мъри, за да отстъпи на Гаел Монфис, а през 2012-та побеждава Михаил Кукушкин, Хуан Игнасио Чела и Томас Бердих, за да бъде отстранен от Янко Типсаревич.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago