Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез обяви, че поражението с 0:4 от ЦСКА - София е тежко, но резултатът не отговаря на представянето на терена.

"Със сигурност нещата не са добре, когато загубиш 0:4. Знаехме, че ще е труден мач срещу ЦСКА срещу проблемите, които имаме. Статичните положения са част от мача и там се пропукахме. Инкасирахме попадение в момент, когато се справяхме добре. ЦСКА е опитен отбор и се възползва от нашите грешки. Резултатът не е справедлив. Имаше и други неща, които не искам да коментирам. Съжалявам за нашите фенове, които ни подкрепяха. Нашите млади футболисти играха добре. Трябва да се научим да играем за резултат.

По начина, по който играха, не мога да съм недоволен. Видяхте един Папазов. Конате можеше да предотврати ситуациите, които станаха, но младите трябва да се учат.

Опитахме да се адаптираме, да изпробваме търсене на най-добрата формация. Създадохме ситуации, имахме своите шансове. Трябваше да променим нещо, да се направят рокади на фона на липсите в състава ни. Може да се каже, че това беше експеримент. В миналия мач се справихме срещу тях в друга формация. Ако някой трябва да бъде обвинявам, трябва да съм аз.

Никога не се поучаваш от своите победи. Винаги го правиш от грешките си. Никога в моя живот не е идвало лесно. Аз съм човек, който се бори. Ще дам всичко от себе си.

От президента, директорите и мен знаем какво трябва да направим, за да подготвим отбора още по-добре. Във футбола не ти дават време, но имаме нужда от време. Искаме много по-добър Ботев от това.

Ще опитам да не коментирам отменения гол на Уме Емануел и няма да кажа нищо", каза Керкез.

Последвайте каналите ни в: