Милан победи Верона с 3:1 като гост в среща от 29-ия кръг на Серия А и записа пети пореден успех във всички турнири.

В четвъртата минута Милан имаше много добра възможност да излезе напред в резултата, след като Фикайо Томори засече центриране в наказателното поле и от близка дистанция прати топката покрай левия страничен стълб.

В 20-ата минута Ноа Окафор намери свободно пространство на границата на наказателното поле, стигна до отскочила топка и я изстреля към вратата, но вратарят Лоренцо Монтипо се намеси по фантастичен начин удара, който бе насочен към горния десен ъгъл.

Три минути след това Кристиан Пулишич овладя топката, премина покрай защитник на Верона и врътна топката от границата на наказателното поле, но бе спрян от напречната греда. В 39-ата минута Окафор стреля инстинктивно от добра позиция, но над вратата.

В 44-ата минута натискът на Милан даде резултат и „росонерите“ излязоха напред в резултата. Тео Ернандес направи фантастичен пробив отляво, стигна до аутлинията, навлезе в наказателното поле и сам срещу вратаря стреля към десния ъгъл и отбеляза за 0:1.

В 50-ата минута Кристиан Пулишич беше на точното място в точното време, за да овладее отбита топка в наказателното поле и я изстреля към десния ъгъл и се разписа за 2:0 в полза на Милан.

В 59-ата минута Верона можеше да върне гол, след като Фабиен Сантонз центрира към Тиджани Нослин, който стреля с глава над вратата. Пет минути по-късно домакините все пак отбелязаха. Именно Нослин с красив удар от средна дистанция прати топката неспасяемо в десния ъгъл – 1:2.

В 79-ата минута Милан сложи точка на спора с трето попадение във вратата на Верона. Рикоширала топка се озова в краката на Самуел Чуквуезе, който не се поколеба и с великолепен удар от отлична позиция не остави шансове на Монтипо и оформи крайното 3:1 в полза на Милан.

Така „росонерите“ събраха 62 точки на второто място във временното класиране, на 3 пред Ювентус. Верона е 15-и с 26 точки.