Клуб на привържениците на Ботев Пловдив използва официалната си страница във Фейсбук, за да излезе с позиция след конгреса на БФС:

Уважаеми Ботевисти,

Днес Ботев се изправя в поредна битка, а ние трябва да продължим още една, за да има футбол в България, за да можем да ходим с внуците си по стадионите, както сме ходили с нашите дядовци. В петък станахме свидетели на поредната гавра с футбола в България.

Думите не стигат да изразят достатъчно силно разочарованието и погнусата, които изпитваме след избирането на Георги Иванов – Гонзо. Но те и на него не му стигат по принцип, затова поне се е научил да чете. Искаме да се запитате – какво е постигнал този индивид във футбола, какво е постигнал в живота, как говори, къде е работил до сега????

Като си отговорите на тези въпроси, ще ви стане ясно, че гласовете са точно преброени – за да няма шанс за промяна на балотаж и още по-тъжното е – за да няма футбол в България.

Стига вече! Този избор е срам за всеки, който се занимава, обича или подкрепя българския футбол. Призоваваме всички организирани привърженици да изразят позиция и да се предприемат съответните действия. С такъв избор промяна няма, падението ще продължи!!! Гонзо – вън!!!